KRKONŠSKÁ 70ka, trénink na Rallye Sudety

12.09.2014 17:49

V sobotu 6.9.2014 jsme startovali na závodě  tříčlenných družstev Krkonošská 70ka v Janských lázních. Závod je trochu z ruky, tak jsme s mou ženou Evou sestavili strategii. Týden před závodem dovolenou, trénink v Harrachově, v sobotu přesun na závod do Jánských lázní, poté nechat kolo v úschově u bratra Jirky v Praze a za 14 dní sraz v Teplicích nad Metují na Rallye Sudety.

V Harrachově pondělí, úterý deštivo, tyto dny jsme s Evčou využili k procházkám. Středa, čtvrtek, pátek začalo opět léto a ideální podmínky k bikování. Na kolech jsme sjeli hřebenovku Čertovy Hory, zavítali k sousedům do Polska, kochali se krásami Jizerky a rozhlíželi se na panoráma z rozhledny Štěpánka.

A už tu máme sobotu, den závodu. Náš PUNK tým, oba Meginy doplnil Ludžíno (Luděk), startuje pár minut po 10.hodině.

Další naše strategie, bratr Megin ml. nás po cestě z Prahy do Janských lázní vyzvedne malou oklikou v Harrachově přesně v 7.30 hod. První varování, já trochu zmaten z dovolené si správně nastavuji na svém chytrém zařízení čas vstávání nechytře na den páteční! Ale vše jsme bravurně zvládli s menším opožděným odjezdem.

Druhé varování, naše GPS, já spolujezdec, byla chvíli mimo signál a přehlídla jednu odbočku, další menší zpoždění. I tak dojíždíme do Janských lázní 1 hod. před startem.

Přivítáme se s kamarády, hopsnem do cyklistického, trochu se navzájem pohecujeme a jdeme na start. Je krásný den, ideální podmínky a nás čeká po startu nejnáročnější úsek tohoto závodu, 11km do kopce až na Černou Horu. Jede nám to skvěle, po 10 min. již začínáme předjíždět týmy startující před námi, asi v půli tohoto výjezdu nám to samé provádějí týmy startující za námi. Po zvládnutí tohoto asfaltpekla následuje odměna – asfaltsjezd a to docela rychlý, mám na tachometru 70km/hod. O slovo po trase se hlásí i terén. Cítím se skvěle, jsem nadšený z předešlého sjezdu, tak to pouštím trochu rychleji i mezi šutry s velkou sebedůvěrou. Ta trvá do té doby než jeden z těch kamenů nešťastně trefím předním kolem a mé tělo si jde přes řídítka parakotoulem lehnout do nepohodlí.

Při inventuře těla, trochu v šoku a bolesti, objevuji krvavé odřeniny a asi žádná zlomenina, malý zázrak.

A co kolo? Přední duše proražená, zbytek vypadá OK. A opět nás zdržuji, bratr opravuje defekt, Ludžíno dokumentuje můj první a doufám že i poslední těžký karambol.

Kolo je OK do prvního výjezdu, kde musím přehodit na lehčí převody. V tu chvíli jde přehazovačka pryč od rámu a já definitivně, i přes některá ranní varování, pohřbívám ambice našeho týmu o pokoření času 4.30 hod.

A teď je to výzva, dát kolo do servisu, kéž by to šlo i s tělem, a za 14 dní pokořit Rallye Sudety. Zřejmě jakýmkoliv tempem, trénink byl proveden neúspěšně.

Roman Měchura

Kontakt

PUNK Tým Praha 6
Česká republika
mechura.zs@atlas.cz