Krkonošská 70 – závod hlídek 3.9.2011

03.09.2011 21:07

Studený červenec se přehoupl do slunečného září a my plni očekávání vzhlíželi k prvnímu víkendu. Bude zima nebo nám sluníčko prohřeje po ránu zmrzlá kolena? Věřili jsme optimistické předpovědi, a tak jsme v sobotu v šest hodin ráno vyrazili z Prahy směr Janské Lázně v sestavě Jirka a Roman Měchurovi a Luděk Bartoň. Zde bych Vás měl asi informovat, že se jedná o závod tříčlenných hlídek dlouhý 70 km a s převýšením 2000 m. Do Janských Lázní jsme přijeli s jasnými cíli:

1) Rozhýbat nohy a řádně potrénovat na Rallye Sudety, které nás čekaly za týden.

2) Pokořit loňský čas 4:36:59 minimálně o půl hodiny.

Tomu jsme podřídili snídani. V kufru auta jsme sežrali plech buchty a zalili to každý půl litrem ionťáku. Jasný posun vpřed oproti loňské snídani: každý 2 párky, velké pivo, zákusek, káva.

Start probíhal intervalově po 30s. A už je to tady… Po startu jdu jako lídr týmu do čela a táhnu náš malý vláček. Silnice se po 100 metrech zvedá vzhůru na Černou horu do výše přesahující 1 200 m. Na prvních 11 km převýšení zhruba 700 m. Luděk se hned v tomto kopci překonává a nechce za námi zaostat. Jede proto v pásmech značně převyšujících anaerobní práh, a i přes občasné popotlačení, mu brzy tuhnou nohy a chytá první křeče! Další části trati již neměly tak brutální průběh, tak jsem se ujal role fotografa a pokusil jsem se zachytit atmosféru závodu.

Týmy, které nás předbíhají už nestačíme počítat a počet křečí v Luďkových stehnech také ne. Hřát nás může aspoň to, že tým č. 8 a 13 (plus nějaké další), které jsme předjeli, jsou stále za námi, a tím pádem nejsme poslední.

Konečně přichází druhá občerstvovačka a Luděk si žádá rychlou pomoc proti křečím. Půlka banánu zabalená v soli v Luďkových ústech z rukou pořadatele se slovy: „NEKOUSEJ TO, POLKNI TO!“, nás pobavila.

V závěrečné fázi závodu jsme se rozloučili se všemi ambicemi a s Romanem jsme se alespoň zaměřili na kvalitní trénink na Sudety. Střídavě nebo společně jsme tedy Luďka pravidelně do kopců tlačili. Tento způsob tréninku vřele doporučuji všem! Kam se hrabe Kratochvílová se svými PNEUMATIKAMI!

V cíli jsme byli v čase 4:36:32 (oproti loňsku zlepšení o pouhých 27s!) na 33. místě (zhoršení o 4 místa).

Útěchou pak byla pouze Romanova výhra v tombole. Novou přilbu už potřeboval jako Luděk sůl…

 

Jirka Měchura – PUNK Tým

Kontakt

PUNK Tým Praha 6
Česká republika
mechura.zs@atlas.cz