Snowbike kemp Bedřichov 2.-5.1.2014

15.09.2014 20:21

Přelom roku 2013/2014 jsme letos s Romanem sledovali s velkým očekáváním. Roman od Evči a já od Zuzky jsme k narozeninám obdrželi poukaz na 4 denní kemp ježdění na sněžných kolech s pneumatikami šíře 4 nebo 5 palců. Naše těšení dostalo mírnou trhlinu asi týden před konáním akce, kdy se z nedostatku sněhu začalo uvažovat o zrušení kempu (o nedostatku sněhu svědčilo i zrušení Jizerské 50). Naštěstí jsou Jizerské hory, s jedním z nejstudenějších míst Jizerou, zárukou sněhu a kemp se v termínu 2. – 5.1.2014 konal.

 

Ihned po příjezdu vznikla perfektní parta s výbornou optimistickou náladou, které svým neformálním projevem Honza Kopka výrazně napomáhal.

První výjezd se konal ještě v den příjezdu v noci za blikotu čelovek a světýlek. Byl to jiný rozměr cyklistiky ztížený ještě silnou chumelenicí. Další bikovací dny nás provázely teploty těsně nad bodem mrazu s celou škálou počasí od mlhy, přes mrholení až po krásné sluneční dny.

Všechno zlé je k něčemu dobré a tak nedostatek sněhu s sebou přinesl výhodu v tom, že jsme se mohli více vydat mimo uježděné cesty mezi smrčky. Tyto výjezdy mimo trasu s sebou nesly nejvíce zábavy, poněvadž hrozily nenadálé propady kol a skoky přes řídítka.

Naše bohaté zážitky jsme si dlouze sdělovali při večerních posezeních v hospůdce. Zde jsme si také vyslechli bezpočet historek od přímých účastníků Kopkova závodu „1000 miles“ a navázali kontakty s kamarády, kteří se na tento závod připravovali letos. Jedním z nich byl i Adam Záviška, který se mnou úspěšně absolvoval orientační závod Brdman Cross (3. místo) a neméně úspěšný byl při své premiéře i na „1000 miles“ (10. – 11. místo celkově!). Velká gratulace Adame a klobouk dolů před Tvým výkonem (1660 km zvládl za 11 dní 1 hod. a 13 min.).

Můj amatérský videozáznam ze snowbiků můžete shlédnout zde. Na mou omluvu předem sděluji, že kameru jsem měl na helmě poprvé…

Jirka Měchura

Kontakt

PUNK Tým Praha 6
Česká republika
mechura.zs@atlas.cz